Over IMMS

Wereldwijde organisatie

De IMMS heeft afdelingen in meer dan 40 landen, zoals Nederland, Engeland, Frankrijk en de USA. Alle hebben zij tot doel "het bevorderen van de belangstelling voor de militaire muziek" en het "uitwisselen van gegevens" onder de leden.

 

De IMMS verenigt niet alleen liefhebbers, voor wie militaire muziek een hobby is, maar ook beroepsmatig betrokkenen, zoals dirigenten, muzikanten en componisten.

Leden ontvangen twee tijdschriften. De Nederlandse afdeling geeft het kwartaalblad "Defilé" uit. Hierin staan achtergrondartikelen, CD-nieuws, evenementenagenda, etc. Het Engelstalige tijdschrift "Band International" is uitgevoerd in full color en verschijnt 3 maal per jaar.

Activiteiten

Activiteiten IMMS Nederland

Het jaarprogramma van de Nederlandse afdeling bestaat onder meer uit bezoeken aan alle eigen militaire muziekkorpsen, lezingen, ruilbeurzen en films. Bovendien wordt jaarlijks de Nationale Taptoe bijgewoond.

Tijdens dit bezoek verzorgt één van de deelnemende buitenlandse orkesten, exclusief voor de IMMS, een middagoptreden. Recent waren dat de Swiss Army Central Band en de Militärmusik Kärnten (Oostenrijk).

Ook buitenlandse groepsreizen staan regelmatig op het programma. Zo werden er b.v. bezoeken gebracht aan de Ystad International Military Tattoo (Zweden), Beating Retreat en Trooping the Colour in London en het Festival Internazionale Bande Militari van Modena in Italië. Dit soort unieke reizen zijn alleen mogelijk dank zij het nauwe internationale netwerk van de IMMS, waarvan ook veel taptoe-organisaties en de leiding van deelnemende orkestformaties deel uitmaken. Via de talloze optredende korpsen kom je in aanraking met verre culturen en karakteristieke muziekvormen, die telkens weer tot verrassing en bewondering leiden. Al doende bezoek je, comfortabel begeleid, niet minder verrassende oorden waar de gewone toerist nauwelijks komt. Wilt u dat ook eens van dichtbij meemaken? Neem contact met ons op en u krijgt alle informatie die u nodig heeft.